h1

Dimman väller in

26 mars 2016

Just nu är Hallandskusten insvept i dimma. Till och från i flera veckor nu lyser solen med sin frånvaro och dimman omsluter oss mest hela tiden. Olika väderappar talar om sol men den orkar liksom inte igenom. Förmodligen finns den där ovanför dimman. Och dimman sveper om oss med en snabbhet som väcker minnen från barndomens Saltkråkefilmer. Ni vet, tjockan som bara totalt kunde omsluta barnen på Saltkråkan och försätta dem i olika knepiga situationer. Något som jag egentligen inte haft någon egen erfarenhet av förrän nu. Visst funkar det helt okej med dimma när man är på land och kan orientera sig med hus, skyltar och växtlighet när man kommer nära. Men lite annorlunda ter sig allt omgivningen ändå.

Jo, Halland kan ha dimma ibland. Minns tidiga bilturer längs E6an där varje avfart varit en okänd utmaning, tills dimman äntligen lättat när solen gått upp på förmiddagen. Och vädret påverkas av närheten till havet på gott och ont. Havet värmer. Öppet hav bjuder på rimfrost. För att inte tala om hur vindarna får fritt spelrum över havet in mot land.

Med dimman följer en iskall fukt som tränger sig in. Kallt. Iskallt.

Nu vill vi ha vår. Och kanske lite sol iallafall. Jag vill få sjunga med Laleh – Vårens första dag – och jag VILL VARA MED!

IMG_1168.jpg

Här borde vi se en vanlig Falkenbergsvy, med Spritanrakan, några vindkraftverk, den långa bryggan ut i havet och Strandbaden, det stora hotellet. Nu bara total dimma…..En lite stund senare bröt solen igenom en stund….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: