h1

Kortaste vägen?

07 juni 2015

I helgen har vi varit på friluftskalas i Tivedenskogarna. Bilresan dit skedde de sista milen på grusvägar genom skogen. Kanske inte kortaste vägen eftersom jag två gånger missade att GPSen ville att jag skulle köra rakt in i skogen utan valde att snällt vänta tills det stod Örsjönäs på en skylt som pekade inåt. Till slut kom jag dock fram till timmerstugan som skulle bli vår samlingspunkt för kalaset. Väderförståsigpåarna hade varslat om regn, och en hel del regn hade tvättat naturen ren… Men bilen var mer brungrå än svart… Helt okej, vi har vattenslang hemma.

Så idag var det dags att åter styra bilen hemåt. Nu i sällskap med en trollunge, som ska tillbringa sommaren hemma hos oss. Kortaste vägen på GPSen inklusive en avstickare till Borås för att krama om en annan av våra trollungar som bor där. Efter sisådär en knapp timmes bilfärd vill GPSen att vi ska vika av från den breda vägen, in på en något smalare väg. Och sedan en ännu smalare väg. Ni vet, en sån med mötesplatser utmärkta. Sedan blev det grusväg. Och ännu mindre grusvägar. Inte riktigt skogsvägar men nästan… GPS visade fortfarande bestämt framåt och samma framkomsttid. Eftersom vi nu inte hade någon större koll på var vi var så var det bara att snällt fortsätta. Efter någon timme, när vi började tro att GPSen fått spatt, blev det som tur var, åter asfalt och efter ytterlilgare några vägval kom vi ut på riksväg 40 strax utanför Borås. Kortaste vägen? Förmodligen inte snabbaste vägen iallafall även om vi kom fram till slut. Och att GPSen var markerad att undvika grusvägar verkar den inte ha förstått. Gott om flashbacks från våra 15 år i skogen blev det iallafall.

Efter lite kramar och en trevlig lunch bar det så ner mot västerhavet igen. Nu med en ännu mer dammig och lerfärgad bil. Och GPSen visade oss inte några fler grusiga, kringlande vägar utan vanliga asfaltsvägar hemåt. Och bilen är svart igen. Tack snälla Trollpappan!

Nästa gång ska jag nog ändra inställningarna i GPSen till något annat än kortaste vägen….IMG_0265

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: