h1

Egon hälsar på

11 januari 2015

Nu har Egon avtagit om än inte dragit sig tillbaka. Det rister fortfarande i huset, men inte alls så mycket som till och från under gårdagskvällen och natten. Efter tre kraftiga vädervarningar de senaste veckorna var det lite svårt att veta om det var läge att bli orolig eller inte. Hur mycket energi som skulle läggas på att stormsäkra utomhus. Nå, vid sextiden på kvällen tog jag en vända runt huset och packade ihop stolar och cyklar mellan husen där det var lite mer lä. Huspynt, som dörrkrans, ljuslykta och Mariabilden i terrakotta fick komma in i värmen. Välladdade datorer och mobiler om strömmen skulle gå.

VI har ett välisolerat hus, men när vindarna tar i så knakar det både här och där. Men det är vindstilla inomhus. Så har vi inte alltid bott. Gott nu! Efter ett antal år i skogsbygd, innan Gudrun drog fram, har vi en viss vana av strömavbrott, så just det bekymrar oss inte, handlar bara om viss beredskap. Nu finns ju inga mindre trollungar här heller som vi behöver ta hand om.

Gudrun, men även Per, gick mycket hårt åt vårt dåvarande växthus. Till slut kom en enstaka virvelvind och gjorde plockepinn av hela alltet. Nu har vi ett nytt stabilt, välmonterat och välgrundat (jag har gjort det i princip alldeles själv) växthus. De första starka vindarna som drog förbi, typ Simone, gav en hel del oro och jag satt hela tiden och väntade på ett glaskrossbrak. Men det håller. Står orubbat kvar. Visst, en natt kanske det kommer en överman på besök. Men jag behöver inte bekymra mig så fort vindarna tar i. Även pergolan står orubbad. Den vajade inte ens när det blåste som värst. Bådar gott för sommarens nästa pergolaprojekt. Hur blåregnet jag planterade i somras har orkat med Egon och hans bekanta lär vi inte få se förrän framemot sommaren. Han gillar visst inte blåst, men var någonstans på vår tomt blåser det inte? Jag ville så gärna ha ett blåregn, men det är klart – hos oss trivs bara det som klarar av att överleva lite vilt och i ständig blåst. Villkoren hos oss.

Så även om det inte mojnat än så känns det gott att hus, pergola och inte minst växthus står kvar – orubbat!

IMG_7280

IMG_7282

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: