h1

Sensommarens sista dag?

19 november 2014

Ja, eller kanske snarare höstens… Snart, alldeles snart är höstsemestern slut. Som en gåva från livet får vi njuta av vidunderligt väder idag. Sol från blå himmel, endast fläckad av enstaka bulliga moln. Stilla vindar, mer som en bris. Vi njuter av lunch ute på det lilla torget. I all sin enkelhet. Livet är precis här och nu. Visst, solstunden på torget blir inte alltför lång. Om en alldeles liten minut försvinner solen bakom det höga kyrktaket. Men det är fortfarande helt okej ute. Utvilad är det snart dags att bege sig tillbaka till vår vardagsverklighet. Sedan väntar advent, familj och jul. Jo, och så jobb förstås. Men nu, bara suga lite till på denna karamell. Stilla lunk i den lilla staden vid det lilla torget. Lugn. Ro.

Stickandets, men även promenadens repetitiva rytm, bidrar till och förstärker lugnet. Jag bara njuter. Att hålla fast vid livet här och nu. Om morgondagen kan jag bekymra mig sen. Mitt i detta lugn är det också så mycket enklare att se vad i livet som är centralt. Det som ibland skyms av alla ”måsten”.  När ekorrhjulet snurar fortare och fortare. Perspektivet på livet blir så mycket vidare när jag inte bara far runt, runt eller jag försöker parera ”måsten” dränker mig.

Visst, att leva så här all tid skulle förmodligen bli trist i längden. Vi behöver dynamiken och verkligheten för att perspektiven ska bli levande. Men nu, just nu i höst, var det just detta jag behövde. Stilla ro.

IMG_6907

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: