h1

Regn, regn, regn…. och så lite mera regn

17 november 2014

Idag är en regnvädersdag. Som vi förstår så har det regnat rätt så mycket i stora delar av Italien den senaste tiden. Vi har ändå varit relativt förskonade. Även om promenaden till Paciano i princip regnade bort. Jo, jag vet, bra kläder. Men blixt&dunder har jag oerhörd respekt för så när blixten avlöstes av en bang strax efter gav vi upp och fick bli upplockade med bil. Liksom inte så bra att skydda sig under träden ens när man går på en bergssluttning… Vi hade dock tur och passade på idag att ta ännu en tur runt den lilla medeltida staden idag före lunch. Faktiskt uppehåll hela vägen. Efter att vi laddat om batterierna (både bokstavligt och bildligt) och ätit lite hade vi tänkt en promenadtur till. Men tji fick vi. Ute hade himlen öppnat sig. Det skvalade ner. Så vi valde helt enkelt att småspringa till värmen inne på baren istället. När vi försöker se ut över dalen nedanför den lilla staden är det kompakt grått. Andra dagar ser man flera mil långt över andra små städer och en stor sjö. Men inte nu!

Nu har vi sjunkit ner i varsin soffa. Jag och trollmormor Evas yngsta barnbarn. Soffhäng i ultimat form. Lite blogga först, sedan får sticket komma fram igen. Ännu en kopp cappuccino. För även om det är en bar vi sitter på så serveras det oerhört mycket annat än det vi svenskar förknippar med ordet bar. I centrum står den stor espressomaskinen. Väl skött och ompysslad av barens ägare.

Ja, att visa en bild här i det gråa regnet kändes lite ointressant. Grått, grått, grått. Vill inte ens ta upp mobilen för att fota i detta. Och absolut inte kameran. Den tycker INTE om regn. Det vet jag sedan tidigare….. Återkommer om det går att fånga senare…IMG_1726Jaha, och just när jag ska fånga vädret på bild är det faktiskt lite uppehåll. Helt okej. Och inte fullt så maffigt blött och grått. Men ni får tänka er in hur det kan se ut när det skvätter åt alla håll från det lilla torgets stenar…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: