h1

Gott Nytt År – 2014!

31 december 2013

Återigen dax för ett bokslut och avstamp mot ett nytt år. Visst är det egentligen enbart fråga om en datumkonstruktion. Sista december 2013 följs av 1 januari 2014. Men det ger ju också tillfälle till reflektion över det som gått och avspark mot det som kommer.

För trollfamiljens del har året som varit kanske varit ett lagom år. Inte enbart ”samma” eller enbart omställningar och nyordningar, utan lite av varje. En av årets stora händelser har varit att trollpappan varit tio veckor i Italien och Panicale. Även jag hade möjlighet att tillbringa totalt tre veckor där. Våra äldsta trollungar kunde också de komma ner och hälsa på vilket gav oss möjlighet att umgås mer med en och en eller två och två. Just detta har annars varit en av årets möjligheter. Att träffa trollungarna i mindre konstellationer och inte alltid satsa på mängdeffekten. Så under året har vi varit på opera, musikal, dans, besökt London (och sett på musikaler), turistat i Florens, promenerat genom Panicales gränder, ätit tillsammans på lokal, på en parkbänk i Lunds stadspark och inte minst umgåtts hemma i vårt hus. Oftast inte så länge, men att fånga tillfällen när det ges. Så nu efter en intensiv julhelg, när nästan alla trollungar med flera varit hemma är nu bara de två yngsta kvar hemma över nyår, tills de vartefter återvänder till sina studieorter.

Så här på tröskeln till ett nytt år. Förväntningar, förhoppningar, möjligheter och utmaningar. Att leva i nuet. Hitta balans i tillvaron. Arbete, familj och vila. Självskrivna delar, jovisst! Friskvård, socialt umgänge, studier och hantverk. Måste också få plats. Om jag nu ska våga sätta upp något nyårslöfte inför 2014 så får det allt bli att hitta en bättre balans, där alla de delar jag vill ha med får plats i lagom dos. Nu brukar jag ju inte ha några nyårslöften i och för sig. Och framförallt inte uttala med så att andra kan höra och se dem.  Men genom att skriva det här så blir det kanske lite mer press på mig att ta nya tag med balansgången. Ni vet den, som ibland går på lite slak lina… Och lite (eller kanske mycket?) kultur måste jag ju få plats med också!

Gott nytt 2014!

IMG_0570

Detta glas prosecco dracks i Panicale. Vid tolv-slaget kommer andra glas att fyllas! Med prosecco de också!

Annonser

One comment

  1. Gott Nytt År Agneta!
    Önskar dig all gott under 2014!
    / CarinaKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: