h1

Rum med utsikt

06 november 2013

Som ett litet avbrott i vårt italienska äventyr i den lilla medeltida staden i Umbrien har vi gjort en utflykt in i Toscana. Närmare bestämt till Florens. Väderförståsigpåarna förutspådde regn och rusk. Men eftersom det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder, gav vi oss av ändå. Nå, lite blött blev det allt igår, men idag sken solen från en om än inte klarblå himmel, så väl blå himmel som dekorerats med skyar och dimmoln över bergen.

Vi har tittat på kyrkor så till och med trollpappan tyckte att det räckte. Att besöka Florens innebär att det finns stor tillgänglighet på snygga läderväskor. Så vi har handlat lite. Själv satsade jag på en liten marinblå och en något större grön. Det kan ju vara bra att variera färg på väskan till olika kläder om man som jag gillar färgglada kläder. Men fodral till mobiler och plattor verkar inte ingå i utbudet – än eller just nu. Däremot stora plånböcker och korthållare. Fast just det behövde inte jag köpa. I lätt duggregn strosade vi förbi Palazzo Vecchio där vi kunde beundra och fota (en kopia av) Michelangelos Davidsstaty.

Men framförallt har vi i Florens umgåtts med en av trollungarna, som varit här på några semesterdagar. Och som vanligt i Italien sker mycket av umgänge runt god mat och dryck. Och glass. Och kaffe. Mellan kyrkor och läderförsäljare. Tid att vara, vila, återhämtning och energipåfyllnad.

Natten tillbringades på ett hotell där vi fick ett rum med utsikt, över klocktornet till Il Doumo. En Florensutsikt som heter duga! Och för den icke insatte finns det ju en något äldre engelsk film som utspelar sig bl a i Florens med just titeln A room with a view.

Som final innan trollungen tog flygbussen hemåt gick vi en promenad upp på till Piazella Michelangelo, en utsiktsplats där Florens bredde ut sig för våra fötter. En riktigt solvacker dag hade vi förmodligen sett mycket av Toscanas landskap också, men idag fick vi nöja oss med Florens. Gott nog. Runt om låg bergen inbäddade i moln och dimma.

Nu är vi åter med vår ”vanliga” utsikt, över dalen söder om den lilla medeltida staden. Även här flyter dimman fram och förändrar landskapet. Ett rum med utsikt!

IMG_6297

IMG_6242

IMG_6494

IMG_6397

IMG_6396

IMG_6382

IMG_6277

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: