h1

Pack-röra

02 september 2013

Här pågår packning. Trollpappan ska ut och resa. Ett och annat ska med. Vad kan lämnas kvar borta så att det ryms annat i väskan på väg hem igen? VIlken väska är störst? Väger mest? Rymmer mest? Handbagaget – snyggt eller praktiskt? För med befintligt väskutbud verkar det inte vara förenligt i en och samma väska.

Matbordet har varit packcentral i någon vecka. Nu har även vårt andra stora finmatbord blivit utnämnt till packningscentral. Undrar om jag ska föreslå honom att ringa en packningskompis som några av trollungarna brukar göra när de ska åka tillbaka till sina studieorter efter lov hemma? Någon som säger hej&hå, föreslår vad som ska packas ner, underhåller, helt enkelt ger ett och annat tips.

För huset där trollena bor har knappt hämtat sig efter sommarens pack-orgier. Än så länge verkar det som om de flesta fått med sig det mesta. Ja, utom yngste trollungens grejor, men det är bara att ösa in i hans rum tills han kommer hem igen. Lite medvetet efterlämnat finns det också, som mediciner med lång hållbarhet – alltid bra att ha ett reservlager hemma, kläder som inte längre är aktuella, men kanske bra att ha sen, herrbetjänten som inte rymdes på tåget. Platsen på vinden där vi förvarar resväskor är nästan tom. Packningskompisen kan vila upp sig till nästa lov.

Jo, jag ska nog också packa om än inte än. Med åren har jag fått viss packrutin. Ett par års distansplugg i Stockholm innebar inte bara kunskap om syn utan även om ett liv i resväska. Likaså ett par års helgboende i stuga vid havet. Min gröna finaste resväska har slitit hårt. Nästa resa blir det dock en ny mer diskret cremefärgad skönhet som får hålla mig sällskap. Med rullhjul. Den gröna skönheten får vila upp sig lite.

Men det är nog tur att alla i trollfamiljen inte packar samtidigt. Det hade nog blivit lite väl rörigt…

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: