h1

Höst & skoltid igen

17 augusti 2013

Yngste trollungen har ju valt att gå på gymnasiet i Lund för att få göra det han gillar allra mest – att dansa. Lite långt hemifrån, men eftersom vi ser hur bra han har mått under sitt första skolår i Lund så är det helt okej. Att få vara en bland andra som dansar. Vårt behov, som föräldrar, att ha honom hemma hela gymnasiet, har helt enkelt fått stå tillbaka.

Visst blir det lite mera stök. Men det är det värt. Så idag har vi kört ner en nöjd trollunge till Lund igen. Bilen full med det som varit hemma i sommar för att användas eller för att tvättas ordentligt. Gardiner (nya, svarta) har satts upp. Fönsterlampan han fick i födelsedagspresent av de äldre trollungarna hänger på sin plats. Brandvarnaren har nytt batteri. Några startmatkassar är inköpta. Tillsammans med andra nyttigheter som duschskrapa, tvättmedel & toapapper. Vuxenpoäng. Lunchen intogs på ett överfullt IKEA, innan vi tog tag i en av dagens stora uppdrag – att köpa säng. Och duschdraperi värdigt en manlig dusch.

Under eftermiddagen fastnade så trollungen och trollpappan framför friidrotten en stund. Då fick jag äran att bädda hans nya säng. Men resten av allt röj ville han ta tag i själv. Så framåt kvällen for vi hemåt igen – trollpappan & jag. Nu utan sällskap av vår yngste trollunge.

Och alldeles, alldeles snart börjar nästa skolår. Mer allvar, intensivare, men samtidigt vet de mer vad som förväntas. Tonåringar men ändå med försmak av vuxenlivet. För att bo hemifrån som 17-åring innebär en del vardagsslit, som många andra tonåringar inte självklart alltid behöver förhålla sig till. Som att hur man bokar tvätt-tid? Matplanera. Skönt med egen toa&dusch. Men det kommer att behöva städas…Samtidigt som skolan är full av dans, slit, svett, träningsvärk men också vanligt råplugg.

Och vi ser med spänning, men även en hel del bävan fram emot hans nästa skolår, en liten bit hemifrån oss, för att få göra det han allra helst vill – dansa!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: