h1

Huset fullt

27 juli 2013

Så har huset fyllt på igen. I början av juni började de komma. Trollungarna. Några för hela sommaren. Andra för några dagar då och då. Denna helg kulminerar det. Igår kväll dök så den siste trollungen upp. Dessutom några till i vår utvidgade trollfamilj. En och annan som skulle kunnat vara här fattas.

Framåt natten kom alla till ro. Åtminstone madrass, lakan & kudde till var och en. Nu har det börjat röra sig i vrårna igen. Frukost i klart spridd formering. Kaffebryggaren jobbar intensivt. Ljudnivån ökar långsamt. Melodikryss, matlagning, lite brödbak och –  framförallt – umgänge står på agendan för dagen. Trollungarna har sina invanda roller och rutiner. Med åren sker också utveckling och förändring. De som kommer in som nya i Trollfamiljen hittar och mutar in sig vartefter. Så har äldste trollungen med hjälp från den utvidgade familjen tagit ledningen över kök och grill denna helg. Övriga bistår lite här och där.

Mitt i allt detta sitter jag och bara njuter av att ha dem runtomkring mig. Inte så att det borde vara så här jämnt. För visst är det en enorm glädje att var och en växer upp och hittar sin egen plats i tillvaron. Men att få ha dem nära, nära så här lite emellanåt är gott.

IMG_5187Dags för lunch. Många tallrikar blir det. Och stolar. Alla fick plats.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: