h1

Magiskt, mäktigt, läckert

26 juni 2013

För ett år sedan var jag tillsammans med yngste trollungen för att se sommarshowen på den gymnasieskola han sökt till. Då fanns en känsla av aning och förväntan. Om ett år – då kanske trollungen också är med på scenen, tillsammans med alla de andra suveränt duktiga ungdomarna.

Så för några veckor sedan var det dags. En blandad skara av familj, släkt och vänner bänkade sig för att uppleva årets version av  skolans Sommarshow. När dansettorna framträdde på scenen fanns han med där. Vår yngste trollunge. Tillsammans med andra dansande ungdomar. Då fick jag allt en tår i ögat. Och lite armrys. Ett år av slit har tagit honom ytterligare en bit på hans resa mot sina drömmar.

Vi bjöds på en totalshow full av dans och musikal. 180 ungdomar på scenen i olika konstellationer. Modern dans varvad med klassisk musikal. Stepp, street och balett. Många av skolans killar, däribland vår trollunge i Hello Dolly. Mäktig körsång med för oss ny fräschör ur Carmina Burana – Oh Fortuna. Final ur treornas uppsättning av musikalen Moulin Rouge – passion, tragedi, katastrof.

Sist – alla ungdomarna in på scenen. Tårar. Applåder. Stående ovationer. Ett år är till ända.

Nu har sommarlovet börjat. Danskläder och dansskor är rentvättade och ihopplockade. Nya kläder och framförallt nya skor, för nästa år är beställda. Underhållsträning. Vila. Återhämtning. Sikte mot nästa läsår.

Och vi ser fram emot nya dans- och musikalupplevelser från dessa duktiga ungdomar. Inte minst vår älskade ”lille” trollunge.

IMG_4967

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: