h1

Svängdörrar

10 juni 2013

Så har årets svängdörrssäsong dragit igång i Trollfamiljen. Svängdörrssäsongen – det är tiden när trollungarna kommer och går, kommer och går, kommer och går. Nu har ju nästan alla trollungarna i princip flyttat hemifrån, även om den yngste rent teoretiskt fortfarande bor här. Under vintern så kommer de och hälsar på någon gång ibland. Men nu när sommaren börjat. Då ramlar dom in. En efter en. Lika fort är huset tomt igen och alla är iväg någonstans. Tills de återkommer hem igen. Så här kommer det förmodligen att hålla på fram till i slutet av augusti. Då höstens skolor och vardagsliv drar igång igen.

Svängdörrar för också med sig att antalet personer som äter här skiftar från dag till dag. Viss utmaning för den som handlar och lagar mat, (läs trollpappan). I princip har var och en mutat in varsin säng. Men detta kommer också att skifta något beroende på vilka som sover här just den natten. Och tvättmaskinen får visa färg. För det är inte bara rena kläder som bärs in genom svängdörrarna.

Men oh, så jag gillar denna period. Det handlar helt enkelt om att följa med på det böljande hav som bildas. Umgås lite med en och en, ibland med några fler. Hämta lite egentid när huset vilar upp sig emellanåt. Tills någon trillar in igen.

Älskade trollungar – så jag njuter av er!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: