h1

Arvedel

03 mars 2013

Att vara förälder innebär att lämna vidare ett och annat till våra barn. Inte bara pengar och prylar. Utan annat vi inte lika lätt kan styra över. I våra barn blandas lite av dig och lite av mig. Ingen är ju en kopia av någon av oss. Inte är de kopior av varandra heller. De är sig själva, egna individer.

Hos trollungarna känner vi igen. Utseenden och rörelsemönster. Gester och olika egenskaper. Ibland ser vi sådant komma igen som vi inte är alltför stolta över. Som egenskaper vi vet, av erfarenhet, inte alltid är så enkla att leva med. Eller som vi åtminstone inte bara lämnar vidare med glädje.

Älskade trollungar! Ibland känner jag igen mig i någon av er så mycket att det gör ont. Samtidigt som jag kan känna en stolthet i annat. Och även om ni bär med er lite av oss i era ryggsäckar så är ni unika. Glöm aldrig det! Och ni måste inte göra om alla våra dumheter och misstag. Tänk på att just ni faktiskt inte är kopior även om ni bär med er likheter från oss utan alldeles nya kombinationer, även av det vi delat med oss av.

Annonser

One comment

  1. Så sant! Allt gott till er alla från oss på Öland!



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: