h1

Sten i skon

26 januari 2013

Just nu längtar jag så oerhört mycket efter sommaren. När det börjar växa i trädgården igen. När det går att gå längs havet utan att bli till en isstod.  När jag kan krypa upp i en stol på altanen och njuta av en lattemugg. När det passar sig bättre med sommarkläder än det gör just nu. När tillvaron och omgivningen liksom öppnar upp sig. Sköna sommarskor. Utomhusteater. Ett glas vin i sommarnatten. Havsvatten. Harmoni.

VIsst kan det vara mysigt på vintern också. Med eld i kaminen. Sköna fleecefiltar. Levande ljus. Knarrande snö under skorna. Gnistrande snötäcke över den vinterdöda trädgården. Ljusslinga i växthuset. Vintermys och glögg. Soffhäng och filmtittande.

Men ändå vill jag ha vår & sommar NU!

Även om sommaren för med sig gräsklippning, myggor, massor med mat som ska bäras hem, semesterrusch, sten i skorna…

IMG_4472

 

Sten i skorna. Sten som jag hittade på en sandstrand vid Medelhavet, strax norr om Rom… Och dom här skorna har INTE skosnören att knyta. För man måste inte ha skosnören, även om man kan knyta skorna. Det är faktiskt inte alls onormalt att ha skor som inte behöver knytas. Med dessa skor har jag gått rätt så många steg… Fast då brukar jag inte ha så många stenar I skorna. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: