h1

Färgeradio extra allt

05 december 2012

Vår yngste trollunge brukar, tillsammans med sin allra äldstaste vän, bjuda oss föräldrar på en utmaning som de kallar för Färgeradio. Vi kan inte längre komma ihåg hur många gånger vi fått genomleva detta äventyr, men ett antal gånger har det allt blivit genom åren. Nu är de sexton år gamla. De var nog inte mer än i tioårsåldern när de för första gången presenterade detta projekt. Kanske det startade i att två påsklovsintensiva vänner behövde något att sysselsätta sig med?

Självskrivna och obligatoriska deltagare är alltid vi föräldrar. Ibland har även syskon och nu senast en moster & kusin fått äran att vara med. Utmaningen är en tävling av Jeopardytyp, nu utökad inspiration från Så ska det låta och Diggilo. Hela tävlingen har satts ihop av trollungen och hans vän. Med åren har de använt sig av mer och mer teknik. För att få svara på en fråga ska vi ropa ett för personen väl valt ljud. Lång och/eller svåruttalat ord till den snabbe, kort och koncist ord till den som är mer sävlig. Allt för att göra spänningen så stor som möjligt. Första årets pris var en chokladhare. Men jag hävdar envist – det viktiga här är inte att vinna utan att bara få vara med om detta äventyr.

I år genomfördes Färgeradion under vår Italiensemester. Tävlingsledningen hade skaffat sig en liten side-kick i en småkusin. Åtminstone ett nytt tävlingsmoment hade tillkommit, med Digilooinspiration. Vi som tävlade delades upp i Ladies resp Prällarna. Vem som vann har jag ingen aning om. Inte heller om det utdelades något pris. Men så imponerad jag är av dessa ungdomar, som så frenetiskt sliter med detta om och om igen. Trots att vi föräldrar kanske inte alltid är så oerhört entusiastiska alla gånger. Framförallt inte innan. Fast jag tror att vi skärpt till oss genom åren. Och alltmer imponerade är vi allt. Nu behöver de inte dela ut straffpoäng alltför ofta.

Men nu börjar trollungen och hans vän bli lite vuxna. Även om vi väl inte blir en dag äldre. Undrar om vi kommer att få vara med om detta fler gånger eller om tävlingsledningen börjar känna sig för vuxna och mogna för att utsätta sina föräldrar för sådana här utmaningar?

Tack iallafall för detta årets upplaga av en väl genomförd Färgeradio!

IMG_4125Tävlingsledningens stolar, iordningsställda inför årets Färgeradio.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: