h1

Storan

06 oktober 2012

I vår lilla stad vid västerhavet finns gammal teaterbiograf med det mäktiga namnet Storan. Ett gammalt, tämligen oansenligt kulturhus i rött tegel. I salongen mörkröda sammetsridåer, marmorerade väggar och djupa fåtöljer, med plats för hundra personer, vilket bäddar för en gemytlig och intim stämning. Här visas film ibland, men framförallt fungerar den som scen för många av Kålles projekt. Även Storans teaterskola håller till här. På sommaren är Sago-caféet öppet, med kak-buffé eller glass. Ett glas vin eller så kan också köpas vid någon kvällsföreställning. Mysigt är att då slå sig ner i Storans trädgård  på en stol i någon av regnbågens alla färger. Under året som gått har jag glatts åt sångarglädjen i Schlagerabstinens, njutit av Lena Petterssons tolkning av Monica Z, upplevt både musikalkursens och teaterkursernas framträdande, inte minst som stolt förälder när yngste trollungen var med i Bernardas hus.

Ikväll ska vi åter ta oss till Storan. Nu för att se musikal, Blodsbröder. Jag ser verkligen fram emot detta. Förhoppningsvis träffar vi också en och annan vi delar andra teaterminnen med.

Storan – det lilla kulturhuset i Falkenberg med plats får många och stora kulturupplevelser.

Ett av mina magiska minnen från Storan under året som gått. 

Annonser

One comment

  1. […] Sen vill jag ju så gärna hinna med att träffa vänner jag borde träffat för länge sen. Utan att känna att det bara ska klämmas in. Nästan allra sist på denna semester kröner jag med att frossa i Schlager hos Kålle på mysiga, initima lilla Storan. […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: