h1

Pudelkråka?

16 september 2012

Så har Saltkråkan AB gjort en pudel. Nja, inte riktigt, för de konstaterar ju att de fått backa och att de valt att tänka om. Men då kom frågan upp om det är okej med Pippi på tårta. Nej, det är det inte. Trots att Saltkråkan AB i slutet av förra veckan ska ha sagt att Pippi på porslin är okej, eftersom Pippi då förekommer i sammanhanget kalas och kalas förekommer i böckerna om Pippi, så är det alltså inte okej med Pippi på tårta. Utifrån det är det ju oerhört nära till hands att tolka det som att Pippi på porslin (liksom på kläder etc) går att mönsterskydda så att Saltkråkan AB kan dra ekonomisk fördel av det hela, men om var och en fixar Pippi på en tårta eller så skulle det bli svårhanterbart för Saltkråkan AB att dra ekonomisk vinning av användningen av Pippi.

Är det inte schysstare att Saltkråkan AB går ut och säger att de enbart kan tänka sig att godkänna användande av Astrid Lindgrens figurer i sammanhang när det är realistiskt/möjligt att betala Saltkråkan AB för användningen så att de kan tjäna pengar på användandet? Eftersom det ju verkar vara det som allting tycks handla om. För att det skulle vara mer kalasbetonat med porslin än med tårta, det köper då inte jag iallafall.

Det känns som om Saltkråkan AB håller på att måla in sig i ett hörn. Trots söndagens pudel, eller hur man nu ska tolka det…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: