h1

En efter en

03 september 2012

I helgen har vår femte trollunge lämnat boet, för att ge sig ut och pröva sina vingar. Som sina äldre syskon är det Uppsalas studentliv som får njuta av hennes närvaro. Två andra trollungar är ju fortfarande kvar i Uppsala, så hon blir ju inte alldeles ensam. Förutom att det finns många andra studenter här också. Hemma hos oss blir det ju avsevärt tommare. För var och en som flyttar ut lämnar ett enormt hål i föräldrahemmet. Samtidigt så är det ju till detta vi egentligen strävar under de år vi har förmånen att få uppleva våra barn hemma. Att förbereda dem, bit för bit, för ett vuxenliv. Det ligger liksom i hela utvecklingsgrejen. Barnen föds, små och helt beroende av oss föräldrar. Vartefter växer de upp och tar längre och längre kliv från oss ut i tillvaron. Från de där allra första stegen, ni vet, hisnande, skrämmande och så snabbt tillbaka till en förälders famn. Och så nu, på tröskeln till vuxenlivet. Flygfärdig. Redo att möta tillvaron utan skyddande föräldrar annat än på avstånd. Vi har ju varit med om denna resa flera gånger innan, men det är lika fascinerande varje gång. Att få följa dessa steg och skutt till självständighet.

Så lycka till nu, du vår minstaste trolltös, med studier och vuxenliv. Vi kommer att fortsätta att följa dig och det finns alltid en plats att återvända till när och om du behöver. Nu ligger resten av livet framför dig. Och vi som känner dig vet att du kommer att gå din väg, på samma sätt som just du tagit din plats i vår stora familj.

Kan ni förstå hur oerhört rika vi är som har fått förmånen att följa denna fina trollunge, tillsammans med våra andra trollungar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: