h1

Lilla familjen

29 augusti 2012

Om tre dagar flyttar ytterligare en av trollungarna till studentstad. Eftersom den yngste trollungen samtidigt valt att få sin gymnasieutbildning en bit bort kommer det inte längre att krylla av unga vuxna här i veckorna. Men ikväll är vi fortfarande tre personer här hemma som ska äta middag. Solen skiner från nästan klarblå himmel. Det är fortfarande varmt i luften. Grill-läge alltså. Egentligen hade trollungen önskat annan mat ikväll, men även hon såg  möjligheterna till att hålla fast sommaren lite till. Önskematen serveras på fredag istället. Hon är ju en av våra finsmakare, så trollpappan lägger just nu lite av sin själ i köket…

Lite konstigt är det allt. Det är tjugosex år sedan vi hade bara ett barn här hemma hos oss. Visst har det hänt någon gång längs resans gång att alla/de flesta varit borta en eller flera dagar. Men inte så här länge. Och just denna trollunge har nog inte varit ensam med oss så mycket alls genom åren. Mysigt är det. Suga ut det sista av hennes tid som hemmabarn här. Nästa gång hon kommer hem är det för besök, längre eller kortare tid. på samma sätt som de äldre trollungarna gör. Och andra dagar kommer vi förmodligen att tycka att det är lite tomt och ovant att vi bara är vi två, med vissa nerslag av den yngste trollungen.

Tänk vilken enorm rikedom vi har fått som har haft förmånen att få lära känna dessa underbara, härliga trollungar och fått följa dem en bit på väg ut i livet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: