h1

Pirr

24 augusti 2012

Yngste trollungen har alldeles nyss börjat gymnasiet. Om några timmar kommer han hem till oss efter en första intensiv skolvecka. Vi har pratat i telefon några gånger men det ska bli gott att få se honom på riktigt för att lite mer känna av hur han haft det. Flera gånger under veckorna som gått, fram till skolstarten, men också nu, har en gammal Alfons-bok farit förbi i tanken. Var är Bus-Alfons? När Alfons ska börja skolan. Pirret innan. Alfons stillsam och ordentlig. Ny jacka & väska. Fröken som är lika pirrig hon och behöver göra sig fin till hon ska möta alla nya elever. När pirret försvinner och oron försvinner, när Alfons märker att det är okej. Då kommer Bus-Alfons tillbaka.

Jo, här har det varit oroligt och pirrigt flera veckor innan skolstarten. Nya kläder, nåja, mest danskläder förstås. Besök hos frisör för att fixa till rufset. Nu har ju skolan börjat sen några dagar tillbaka, men den trollunge vi pratat med i veckan har varit så stor och förståndig i tanke och ord. Huruvida lärarna varit lika pirriga, det vet vi inte. Och på själva första träffen på skolan var vi alla mer eller mindre tämligen berörda av den kvava sommarvärmen och många människor i en inte alltför luftig lokal. Trollungen valde sköna kortbyxor och en i och för sig ren men välanvänd t-tröja som varit med om ett och annat, bl a närkontakt med en sax. Ingen skjorta som kunde bli svettig eller skrynklig iallafall. Ett visst lugn infann sig iallafall efteråt.

Och nu återstår att se om vi får hem den gamle vanlige tonåringen, med en katastrofhög av smutsig tvätt blandat med de rena kläder han tänkt ha i helgen och med hälften kvarglömt på vägen. Eller om trenden vi hört i veckan håller i sig?

Hur som – han är så välkommen hem så. Vår älskade lille, store trollunge.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: