h1

Skolstart – men inte här

15 augusti 2012

Skolstartsvecka. Men i år har vi för första gången på över tjugo år inget barn som går iväg till höstens första skoldag. Tre av trollungarna kommer att ge sig av mot högskoleort och högskolestudier om någon vecka. Äldste trollungen har i och för sig skolstartsdag i dag men nu som lärare. Han utgår ju inte här hemifrån oss längre heller utan från sitt eget hemma.

Kvar är yngste trollungen, som i och för sig ska iväg till höstens första skoldag, men inte här utan på måndag i Lund. Och då kommer ju inte vi att vara med annat än i tanke och möjligen med mobil eller smskontakt eller så. Däremot håller han just nu på att plocka ihop alla prylar han behöver ha med sig eftersom vi strax ska köra ner till Lund för att titta på det rum han ska bo i det första året. För att sedan köra ner igen och lämna honom där i helgen.

Och länge sedan var det som någon gick iväg till sin första skoldag med ny ryggsäck och nya, fina, första skoldagenkläder härifrån. Men första-skoldagen-pirr i magen finns ändå… Det bara ändrar form lite grann…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: