h1

Sista-veckan-kaos

12 augusti 2012

Två trollungar ska alldeles snart packa ihop sig själva och sina prylar för att fortsätta sina studier på annat ställe. Den näst yngsta trollungen ska iväg till studentliv och studentvärld. Yngste trollungen ska till gymnasieskola två timmars tågfärd hemifrån. Så för båda innebär veckan som kommer lite av sista-natten-med-gänget-känslor. Vänner som ska träffas en gång till innan man skingras till nya världar och nya verkligheter. För hur länge, eller kanske för alltid? Mycket hinner hända under ett år när man är mitt i tonåren.

Och inte så långt bort finns tanken om man valt rätt, hade det varit bättre att göra någonting annat, väntat med att flytta och bryta upp ett tag till? Vad är vad? Inte så konstigt om det blir kaos i känslor emellanåt.

Samtidigt måste det som ska med packas ihop. Annat måste fås ihop till viss ordning så att vi inte behöver bo kvar i totalkaos när de åkt. Dessutom har vi ytterligare två trollungar hemma här för sommarlov och sommarjobb. För dem är det ju lite lugnare eftersom de ju har det mesta av sina vardagsprylar på annat håll och dessutom vet vad de återvänder till av rum och vänner.

Så lite av kaos är det allt. Känslor ligger nära ytan och skvalpar nästan hela tiden. Vi vet ju att det är så och att det går över när man landat i det nya. Men för den som inte riktigt kommer ihåg hur det är att bryta upp från någonting och dra vidare i livet kan det vara lite tufft. Och då pyser det lite. Lådor, kassar och väskor hopar sig. Inte ens det vanliga hemma ser ut som det brukar.

Kanske dax att skriva Kierkegaards ord på skafferidörren:

Att våga är att förlora fotfästet en stund.   Att inte våga är att förlora sig själv.

Annonser

One comment

  1. Tänk att separationsångest kan vara härlig. Vi ser fram emot att hälsa på ( framförallt) nästyngsta trollungen även på den nya adressen! / KramKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: