h1

Nostalgi-tripp

05 augusti 2012

I helgen for vi, hela trollfamiljen, upp till den lilla ort i skogen där vi bodde i 15 år. Fyra av trollungarna föddes under den tid vi bodde där. De två äldsta kan nästan inte komma ihåg någonting före. Så många år ger många olika minnen. Olika för den som var 18 när vi flyttade därifrån, som för den som fyllt sju och precis skulle börja i första klass i skolan. Ett stort hus, men inte alltför många rum, vilket innebar att huset fick fungera flexibelt vartefter trollungar föddes och växte, när behov förändrades. Huset var ju inte heller vårt utan bara ett hus vi hyrde, vilket ju också påverkade hur vi kunde använda det. Idag är huset sålt och en familj med små barn bor där. Familjen lät oss komma in och titta. Så fascinerande, men också lite märkligt att gå runt i de rum där vi bodde så länge. Att lyssna på trollungarna hur de funderade och mindes. Att kunna räta ut något frågetecken som familjen där i dag hade. Som varför det inte är trägolv överallt på bottenvåningen. Men också berätta om strykjärnsmärket på parketten på övervåningen.

Vinrankan som lämnades kvar när vårt växthus flyttades hade gett upp. Hallonsnåren, de vi till en början försökte tukta och styra upp, hade nu vunnit mark. Syrenbuskarna, de vi planterade något av de första åren, hade vuxit till sig. Lind, kastanj och lönn reste sig ståtligt upp mot skyn. Då risig syren och kaprifol hade fått ge upp och lämna plats för gräs, öppenhet och rymd. Plastmattor som till slut var omöjliga att hålla rena fanns inte längre kvar. Spår och minnen från våra år, men även från dem som bott där före oss.

Tack, ni som äger huset idag, för att vi fick komma in och göra denna lilla tillbakablick i vår historia. Jag hoppas att ni förstod hur oerhört mycket vi uppskattade det.

Efteråt tog vi oss ner till sjön, till den badplats där vi tillbringat så många sommardagar. För kallt för att bada, men lunchkorgen intogs på vårt gamla vanliga lunchställe – även om vi just denna gång inte grillade, som vi gjort där så ofta. Tid för vila och återhämtning, samla ihop minnena, innan vi återvände ner till vårt hus i utkanten av staden vid västerhavet.

Annonser

2 kommentarer

  1. Vi kommer också ihåg detta hus men fanns det verkligen plastmattor i trädgården? Det kommer vi inte ihåg!
    Kolla förresten denna länk: http://twitter.com/miljopartiet/status/177391516623441921


  2. Inne i huset, förstås. Kanske kan det uppfattas som syftningsfel annars fri tanke – du får välja 🙂Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: