h1

Musik eller sport?

04 augusti 2012

På TVn rullar sporten mest hela dagarna nu. OS i alla de former. Ibland räcker inte TVn till utan det måste till någon dator också för att kunna se på två saker samtidigt. Mitt i middagen försvinner halva familjen för att kolla något svensk som simmar eller springer. Ibland vill TVn stänga av sig och meddelar att den vill vila. Då blir det full fart för att påminna TVn om att den just nu är i ständig tjänst.

Alla i trollfamiljen tycker inte att sport är det mest roliga och intressanta vi vet. Framförallt inte i denna omfattning som det blir med OS. Igår kväll satte sig en av trollungarna vid pianot för att helt enkelt försöka överrösta sportpratarna på TVn. Eftersom det mest svenskaktuella på TVn var förbi för dagen så lyckades hon till sist till och med få bort fokus från TV&OS en stund. Och nu, när långfrukosten står framme, är TVn påslagen men tyst i bakgrunden, så att man inte missar något viktigt, samtidigt som Melodikrysset ljuder ur högtalarna.

Det pågår helt enkelt en viss kamp om ljud- och uppmärksamhetsutrymmet här. Jo, jag vet att OS bara är vart fjärde år, men på något sätt dyker det alltid upp andra viktiga sportevenemang, så det räcker liksom inte som tröst. Sport på TV har en tendens att ta över allt. Och funkar det inte att kolla på TV finns idag mobiltelefoner eller i värsta fall radiomottagare med hörsnäcka. Sport tar liksom över allt vett och hyfs. För tänk om man missar något viktigt mål eller inte genast får veta vem som går vidare till final?

Och sedan undrar vi över våra unga vuxna som ständigt går med musikspelare i öronen. Vad är skillnaden?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: