h1

Utflyktsdag & familjemyller

03 augusti 2012

Igår gav vi oss iväg på utflykt, hela familjen. Först bil ner till Landskrona, där vi efter ett snabbt muffinsfika tog färja över till Ven. Alla i trollfamiljen är inte helt bekväma med att åka båt, andra gillar inte att vara för högt upp, eller när det är för långt ner. Men det gick bra. Väl över på Ven tog vi en promenad tvärs över ön till Backafallsbyn, där vi åt en lunchbuffé på Spirits of Hven. Snabbt och smidigt, men inte den bästa lunchbuffén vi ätit. Men det är väl så, de sitter säkert och behöver inte anstränga sig för sina kunder… Sedan promenerade vi runt på ön, upp till St Ibbs kyrka, några spelade fotbollsgolf, kollade in lite olika butiker, köpte getost, drack kaffe & åt glass. När åskmolnen tornade upp sig över ön och regndropparna började falla tungt samlade vi ihop oss igen och klev på färjan för färd tillbaka till fastlandet, där vi vände bilarna hemåt.

Kvällen avslutades så med de getostar vi köpt, gott vin och orgier i gamla videofilmer sedan trollungarna var små. Att dessa nu så vuxna trollungar varit så små. Vi som ju levt med denna familj så länge tycker inte heller att vi är så många, men när trollungarna ser sig själva på film har fler av dem kommenterat om hur mycket barn det var. För visst var det så. Vi har svårt att röra oss tillsammans utan att vi liksom myllrar. Det blir liksom en effekt av att vi är fler än normen, två vuxna och två barn. När det dessutom som nu kommer in fler vuxna genom våra unga vuxna, eller som när vi träffade andra familjer när trollungarna var små, blir det ju ännu fler människor som rör sig runt. Vi tycker att det är mysigt, men förstår om det kan tyckas avskräckande eller fascinerande utifrån betraktat.

Och det konstiga är att om det bara saknas någon enda här hemma när vi alla möts, så känns det så tomt. Var och en fyller sin plats. Vartefter det tillkommer nya formas familjen och sammanhanget om. Strax är skaran komplett igen. Nu träffas vi ju inte så ofta i och med att alla nu är mer eller mindre vuxna och har dragit ut i livet. Någon gång vid jul eller större högtider, som student eller så och då blir det bara över någon dag.

Den här gången är alla hemma nästan en vecka. Vi gör inte samma saker allihopa hela tiden. Ibland behöver vi dela upp oss, dels för att vi vill göra lite olika saker, dels för att vi har lite olika saker vi behöver hinna göra även under denna vecka. Det blir gärna lite intensivt. Men vi försöker göra lite utflykter ihop, liksom äta tillsammans åtminstone en gång varje dag. Som långfrukostar. Vi ska nog försöka få med alla på ett kort under veckan också.

Men att använda denna vecka till att få lite gjort i trädgården tror jag inte riktigt på. Även om det nog skulle gå fort att gräva ut för sten i pergolan om vi alla hjälptes åt…. Ingen skulle behöva köra undan speciellt många skottkärror jord och gräs. Fast jag inser att det inte är allas dröm om semester och samvaro att slita jord i trädgård… Så jag sparar det tills det lugnat ner sig framåt hösten. Förr eller senare kommer det att bli gjort och nästa sommar kommer vi att kunna sitta på ett stengolv i pergolan. Så det så!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: