h1

Långfrukost

31 juli 2012

Första semesterveckan för mig och några till i trollfamiljen. Alla (nästan) är hemma i trollhuset. Några trollungar måste upp och jobba. Andra sover väldigt länge. En del är mer morgonpigga. Vi försöker ändå samlas, så gott det går, till långfrukost. Yngste och äldste trollungen släpar sig upp när vi funderar på att det börjar bli dax att duka av. Den som jobbar eller så, kan få med sig lite smått och gott. Finalen blir med en brunch på söndag innan vi splittras igen för olika vardagsverkligheter.

Mat hos oss, inte minst frukost, blir oftast rätt så storstilat eftersom vi inte äter samma mat allihopa. Glutenfritt och laktos/mjölkfritt till att börja med. Sedan har ju alla så olika smak och frukostvanor. Roberts prickig korv och salami. Juice med eller utan fruktkött. Musli, banan eller linfrön i fil eller joghurt. Just denna vecka finns även Nutella på frukostbordet, som ett minne från en semesterresa till Italien för ett antal år sedan. Nej, just den burken tog slut på en gång, men sedan har vi köpt nya burkar till semesterdagar lite då och då. I år hittade vi en stor burk rätt så tidigt, som stått och väntat på just denna vecka. Inte så nyttigt, jag vet. Men gott! Och ger oss semesterkänsla, till och med lite Italienkänsla, eftersom det var där vi började med denna ovana.

De vanliga mandelskorporna och det glutenfria matbrödet är slut, så lite bakning kommer att behövas under dagen. En av trollungarna har sett till att det finns bullar för hela veckan. Och det är gott att bara vara här hemma med alla runt omkring sig. Semester!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: