h1

Storfamiljskaos

29 juli 2012

Veckan som kommer samlas återigen hela trollfamiljen för några dagar hemma hos oss. Vi ska äta långfrukostar, grilla och fixa mat, umgås, bara vara och hitta på lite olika utflykter, små som någon lite större. Många av oss är bra på att ordbubbla, så diskussionens vågor kommer säkerligen att gå höga emellanåt. När alla bodde hemma på heltid var yngste trollungen fyra år. Mycket har hänt sedan dess. Några nya har tillkommit i storfamiljens skara, genom att trollungar träffat livskamrater. Det kan inte vara lätt att ramla in i vår kaotiska, ljudliga och kramiga trollfamilj. Lite tillvänjning och möjlighet till andningshål behövs säkert. Och alla måste inte alls göra samma saker på samma ställe precis hela tiden. Så tidigare ikväll har de flesta varit på fotboll i Halmstad, medan vår yngsta kökschef basar i köket. Jag och en annan trollunge agerade kökslavar vid behov.

Och vi trollföräldrar njuter av att ha alla trollungar runt oss en stund ibland. Även om vi säkerligen kommer att hota med hotellrum och en del annat när det blir mycket matlagning, disk, kläder överallt, Sinatra på hög ljudvolym och att det aldrig blir natt! Samtidigt som vi älskar våra trollungar. Så är det bara.

Nu drar det ihop sig till första natten för denna omgången med huset fullt (nåja, det kommer förmodligen fler framöver…). Det finns någon form av sängplats till alla. Alla har fått mat i sig. Diskmaskinen jobbar hårt. När vi sovit några timmar är det dax för den första långfrukosten. Åtminstone för de som har semester, som jag, eller som inte rutinmässigt sover bort halva dagarna, typ tonåring,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: