h1

Vid havet

07 juli 2012

Vi har ungefär tusen meter till havet. Om vi går ut på vägen kan vi se havet. Ofta hör vi havet och vi ser spår av havet på fönstren, framförallt när det blåser. Som saltavlagringar. Även om det inte regnar blir det gärna mycket fukt i luften, inte minst nattetid. Det är ju just en av de fördelar vi valt med att bo här. När vår hostiga trollunge var mindre märkte vi att hon ofta mådde bättre när vi var nere i stugan vi hyrde vid havet, hur råkall och fuktig den är var när vi kom ner över helgen. Hemma i den torra skogen tog hostan i mer och blev hårdare. Om och om igen. Idag bor hon inte längre kvar hemma hos oss eftersom hon nu är vuxen och har ett eget hemma. Men erfarenheten av den fuktiga, salta luften har hon tagit med sig.

Vi har lärt oss villkoren med denna ofta fuktiga luft. Så går det inte att glömma papper eller tyg ute när det är som fuktigast. Då går det att vrida ur dagen därpå. Visst kunde det bli dagg i gräset även när vi bodde i skogen, men aldrig på detta sättet.

Men idag har nog fuktigheten legat i topp. Mer fukt än så här och det hade helt enkelt regnat. Jovisst, SMHI säger 99% luftfuktighet. Stämmer säkert. Allt känns fuktigt. Nästan som om allt legat ute i regn. Klibbigt. Kvalmigt. Behövdes nästan inte ens vattna idag. Så nu ser vi fram emot en dag imorgon med mer sol så att tillvaron torkar upp åtminstone lite grann…

Jag vill ha ett hus vid havet….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: