h1

Kompakt regn

01 juli 2012

Denna sommars röda tråd verkar vara regn! I och för sig fick vi njuta av sol igår, men så fort jag vänjer mig vid solen så börjar det regna igen. Och nu regnar det inte ett milt sommarregn utan kompakt störtregn är nog mer relevant. Visst är det uppehåll ibland men det är så oberäkneligt så att det är svårt att riktigt utnyttja. I och för sig sägs det ju att det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Jo, men blöt blir man ändå. Det liksom äter sig in. Dropp, dropp, dropp…

Att gå på ett utomhusevenemang typ teater eller konsert i störtregn, då får man antingen ha köpt mycket dyra biljetter innan eller vara tillräckligt mycket nörd, eller mer positivt, entusiast. I fredags hade vi tänkt avrunda veckan med att gå på Stålboms för att lyssna på Linnea Henriksson. Nu blev det inte så. Hot om regnoväder och åska samtidigt som vi var övertrötta efter veckan räckte för att få oss att ge upp. Vi hade gärna lyssnat på Linnea även i regn, men att först sitta av Svensktoppen nästa när regnet hällde ner och blixtarna for över himlen? Visst, regnet kunde ju ha blivit inställt, men det var en risk vi inte ta. Hon sjunger igen i Halmstad nästa vecka så vi satsar på det istället. Då kanske regnet bestämt sig för att ta semester, eller åtminstone göra ett litet uppehåll… Landet Oz finns ju kvar i flera veckor till så där kan vi ju spara oss lite för att se om regnet lugnar ner sig. Annars får vi väl dra på oss regnkläder och ställa in oss på en blöt upplevelse.

Det som växer i vår trädgård gillar ju visserligen regn, men det vill till lite sol och värme också. Det riktigt syns hur växterna håller inne med sin växtkraft. På olivträdet är det fullt med små nya blad på väg att spricka ut. Men nu får de liksom inte riktigt till det. Bara det blir lite, lite varmare.

Vår tvättvinda gav upp förra sommaren. I år hade jag tänkt hänga upp tvättlinor mellan husen istället. Men det känns liksom inte aktuellt – än. Att hänga tvätt ute förutsätter ju liksom att det är uppehåll så länge så att det både går att hänga ut tvätten, att den hinner torka och att den går att plocka ner. Så krokar och linor ligger i förrådet i väntan på bättre dagar.

Och i väntan på sol och värme fortsätter vi att umgås inne, se på film och fotboll, sticka och sy. Samtidigt jobbar jag ju fyra veckor till så jag kan ju hoppas på att sol och värme kommer om ett tag. Just nu håller det nästan upp, men nyss, när jag skulle cykla till kyrkan hällde det ner från en fullständigt öppen himmel. Direktkontakt? Nja… Men behövs det verkligen så oerhört mycket regn? Utomhusjympan imorgon har (som tidigare måndagar) ett inomhusalternativ. Jympa på en genomblött gräsmatta är inte så praktiskt.

Regn, jovisst. Men gärna lite mer stabil sol&värme också… Helst!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: