h1

Rutiner

23 juni 2012

Idag är det ju lördag, fast söndag. Alltså ingen alldeles vanlig dag fylld av vanliga rutiner. Så när jag för en stund (ungefär halv två för att vara mer exakt) bad yngste trollungen att ta ner tvätt från sitt rum fick jag till svar att vi ju brukar tvätta på söndagar och det är ju lördag idag. Nå, bra, då har han iallafall viss aning om att man tvättar med jämna mellanrum. Jag visste dock inte att vi var så precisa så att vi ALLTID tvättar på söndagar. Det är nog mer att om det inte blivit gjort innan är det hög tid att sätta fart då. Nu när inte huset är lika fullt med folk jämnt så får vi ju inte spontant ihop dessa enorma tvättberg heller. När det nu inte blir en massa danskläder i tvätten heller under sommaren så minskar ju tvätten ännu mer om det inte är så många hemma.

Nå, okej, han skulle hämta tvätten, men om en stund. Ville bara äta frukost först. Nu? Vid denna tid har vi andra faktiskt ätit lunch, eller idag mer brunch. Inte för att vi ätit frukost så sent utan mest för att lunch/brunchen mest blev lite flytande (om nu smörgåsar kan kallas för flytande, men de funkar bra att äta i farten). Så nu, strax före två sitter han med sina frukostmackor. Sommarrutin? Åtminstone lediga dagar?

Ja, om två månader börjar allvaret igen och då lär det bli frukost i mer vanlig tid. Och han kommer förmodligen att få hitta sina egna tvättrutiner. För han kommer med största sannolikhet inte att bo nära en egen tvättmaskin där det går att tvätta när andan faller på eller behovet blir akut. Och en dansande tonåring producerar en del tvätt…

Men nu sommar, då vi faktiskt försöker ta tillvaron som den kommer. Livet här och nu. Mycket kan vi ta på uppstuds. Även om en del saker kan vara bra att planera lite i förväg. Sedan vet vi ju att det inte alltid blir som man tänker sig. Men då får vi anpassa oss till verkligheten igen.

Rutiner?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: