h1

Tradition? Regn…

22 juni 2012

Idag är det midsommaraftonen. En av årets allra mest tradtionsfyllda dagar. Själva har vi aldrig haft några extremt självklara traditioner. Förutom att vi åkt till en lägergård i Småland ett antal år när någon av trollungarna eller Trollpappan varit där på läger. Nu är den tiden förbi och några nya traditioner har inte satt sig. De flesta av trollungarna är iväg på sitt idag. Kvar hemma blir det nog bara en liten Trollfamilj. Så vi tjuvstartade midsommarfirandet igår kväll med midsommarmat ute på altanen innan tröttheten och myggen fullständigt tog över. Enligt väderförståsigpåarna kommer det att bli ihållande regn det mesta idag, men än så länge är det uppehåll och i morse sken till och med solen från en nästan klarblå himmel. Men med totalregn kan det bli en riktigt mysig filmkväll framför TVn. Om det nu inte är för mycket fotboll där förstås. Lite midsommarmat till ska nog ätas också. Och jordgubbar!

Just dansa kring midsommarstången har aldrig varit vår grej, även om vi ibland varit iväg till något mer klassiskt midsommarfirande där det klätts och rests midsommarstång, som det sedan ska dansas runt, mer eller mindre frivilligt. För min del ska det då vara fiolmusik om det ska vara ”på riktigt”. Men det var mycket länge sedan…

Så nu ser jag fram emot en stillsam och lugn helg av återhämtning inför resten av sommaren. Och jag har laddat upp med BAO på Spotify så att vi kan få lite spelmanskänsla också. Lite regn vad gör väl det? Och om man ska vara riktigt sann så är väl just regn en av våra mest förekommande midsommartraditioner? Jag kanske prioriterat att köpa mig ett par nya blommiga gummistövlar just till idag?

Vår oklippta gräsmatta kan bjuda på minst sju sorters blommor för den som inte vill gå så långt.. Vi har ingen gärdsgård att hoppa över men väl en vacker vresroshäck, som nu vuxit så mycket att förtjänar ett eget blogginlägg framöver.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: