h1

Tröskelsommar

12 juni 2012

Två av våra trollungar står nu på tröskeln till resten av livet. Den ene efter att ha sprungit ut från gymnasieskolan som student. Högskolestudier i studentstad och ett rejält skutt ur föräldraboet väntar, men först tågluff i Harry Potters fotspår.  Om hon är nyfiken på livet efter skuttet kan hon få en liten föraning om hon kikar på sina äldre syskon.

Den yngste trollungen har just slutat grundskolan, vilket också det innebär ett vägskäl mot vuxenlivet. Han har i vinter bestämt åt vilket håll han vill styra sin färd, hur han vill pröva sina vingar. Nu fortfarande lite av vakuum tills han vet om vingarna håller. Och även när han vet vad nästa kliv blir så tar det ju ändå många dagar tills det är dags att ta det och hur det faktiskt kommer att vara att ta det klivet.

Så framför oss har vi en sommar av en slags tröskeltillvaro. Efter någonting men ännu inte riktigt framme vid nästa kliv. Samtidigt som funderingar på vad som väntar på andra sidan tröskeln blir här och nu mer närvarande. Det är ju faktiskt det ända vi vet. Att vara på dagen idag. På tröskeln. Precis där vi är. Visst ska vi finputsa vingarna så att trollungarna är flygfärdiga i höst utifrån sina förutsättningar och sammanhang. Men också vila i nuet. Livet är.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: