h1

Studentmorgon

08 juni 2012

Tidig morgon i trollfamiljen. Två trollungar förbereder sin lilla trollsyster för dagens studentfirande. Lite ”riktig” frukost innan hon ska iväg till champagnefrukost med klassen. Smink&frisyr. Nödvändiga tillbehör fixade, som vattenflaska och paraply. Studentklänningen blev färdig men jag fick på nåder hjälpa henne med det sista eftersom hon var rätt så trött igår kväll när hon kom hem efter att de pimpat sitt åk inför den traditionella kortegen genom stan efter utspringet. Så nu drar finalen av studentfirandet igång!

Resten av familjen här hemma kommer att förbereda det sista till kvällens festligheter. Och se till att huset blir någorlunda presentabelt. Jag ska baka bröd, men också fixa med lite annat smått&gott. Förhoppningsvis kommer jag att få lite snygg färg på mina tånaglar också. Även en trollmamma vill vara lite pimpad så här på studenten.

Men just nu har jag gjort mig lite plats vid min dator mellan mediciner, inhalator och PEP-mask, där en av trollungarna förberett morgonens ¨medication time¨. Även sådana vardagligheter som medicinering och behandling måste fixas en sån här dag. Trots att man är storasyster till en trollungen som tar studenten.

Väderförståsigpåarna har varnat om regn&regn, men än skiner solen från nästa klarblå himmel. Vi får verkligen hoppas att de har fel! För visst är det lättare att ha huset fullt av folk när vi även kan sitta ute. Inte minst för småkusiner, som då får klart mer plats att vara på. Sedan tar sig ju både ballonger, blommor och skylt mycket bättre ut om det inte regnar.

Så nu ska hon strax iväg. Yngste trollungen har ”vanlig” skoldag, dvs näst sista skoldagen på sin grundskoletid, så han ska strax upp och iväg också. Om några timmar är så trollfamiljen samlad igen för att fira vår trollunge när hon springer ut från gymnasiet, med hela resten av livet framför sig.

Sjung om studentens lyckliga da’r…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: