h1

Regn

08 juni 2012

Då blev det en delvis mycket regnig studentdag. Sol i morse, mulnade på vartefter. När vi så stod utanför gymnasieskolan hängde det i luften mest hela tiden. Paraplyer och plastpåse till studentskylten i högsta beredskap. Studenterna kom utspringande, Regnet höll sig undan, i princip. När det efter en stunds kramande var dags för studenterna att ta sig till sitt flak för kortege genom den lilla staden, då kom regnet. Sedan hällde det ner i 4-5 timmar. Just vår trollunge, de hade ett tak på sitt flak, men blöta blev de nog ändå.

Så det mesta av studentfirandet här hemma fick ske inomhus. Visst, det gick bra. Många människor på en begränsad yta innebär en viss ljudnivå. Mindre människor fick lite kryp i benen. Glad stämning. Ordentlig åtgång på mat, dryck och tårta. Sprudlande glad student som skålade i rosa bubbel. Till slut höll regnet upp så pass att det gick att ta sig ut en stund för mindre människor så att de fick göra av med lite benspring, när stor kusin tog ett gäng mindre kusiner till en lekplats en stund.

Nu har lugnet lagt sig. Trollungen har dragit vidare ut i studentnatten. Det mesta av disken är diskad. Regnet har dragit sig tillbaka, men det är blött, blött, blött ute. Visst fortsätter vi att fira under helgen, innan vardagen tar vid på måndag igen. Men imorgon blir det lugnare med mer tid att  umgås med de av släkt och vänner som är kvar över helgen. Och förhoppningsvis så har regnet dragit förbi så vi kan sitta ute. För just nu behövs faktiskt inte något mer regn här. Det är nog blött i marken ändå. Nu är det mest värme som behövs för att det ska kunna börja växa igen.

Och vi har fixat ett studentfirande i ösregn. Alla fick någonstans att sitta. Regnet höll sig undan vid utspringet vid skolan. Den stund som nog är svårast att anpassa till regn. Så på det hela taget kan man nog säga att det har varit en mycket lyckad studentdag!

Sjung om studentens lyckliga dar….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: