h1

Storfamilj

07 juni 2012

Så har huset fyllts med folk igen. Alla trollungarna har kommit hem tillsammans med trollungarnas bonusmormor. Dessutom har vi haft goda vänner med två av sina unga vuxna här. Många runt bordet, hög stämning, kramar och skratt. Trollpappan serverade lasagne första kvällen. Nu finns nog inte ens lite rester kvar. Och även om vi är många kunde vi vara några fler eftersom alla inte kommit än eller har möjlighet att vara här just dessa dagar. Ni är saknade, trots att det redan är trångt. Alla vi som varit här dessa dagar är vana att trängas ihop, så alla fick till sist en sovplats.

När alla trollungarna bodde hemma hos oss så var vi ju en storfamilj nästan hela tiden. Och eftersom en del av våra vänner har fler barn än en eller två så hände det inte alltför sällan att vi blev väldigt många när vi träffats. Vartefter trollungarna flyttat har vi ju blivit färre här och storfamiljskänslan har avtagit. Det är ju också så att det är ju inte alltid som nästa generation vill vara med när vi träffar våra vänner längre.

Nu är det i varje fall storfamilj som gäller. I början av nästa vecka kommer vi att återta mer normala proportioner, när de flesta återvänder till sitt. Även om det blir en del storhushåll i sommar, när trollungar och vänner kommer och går. Mat, disk, sovplatser, tvätt. Många goda samtal och massor av kramar.

Pastasallad i stora keramikfatet till lunch när alla kommit upp…

Och så den glutenfria pastasalladen i en mindre skål, även om bilden förvillar lite här…

Till det mängder av grillade kycklingfiléer. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: