h1

Dansa

21 maj 2012

Yngste trollungen har under snart åtta år ägnat mer och mer av sin fritid åt att dansa. Ja, en del skoltid har det också blivit de senaste åren. Nu har han tagit riktning inför gymnasiet och kommer även där att dansa. Helgen som gick har dansen stått i fokus. Avslutningsföreställningar på vinterns danskurser. Barn i alla åldrar, från de allra minsta små, där mycket handlar om att få sin kropp att följa musikens rytm och i en viss struktur, som upp på tå eller hukande ner. De nästan vuxna ungdomarnas dans är mer krävande. Snabbhet, följsamhet, koordination, rytm, styrka, närvaro, svett. Och energi. Armar och ben på rätt ställe vid rätt tillfälle. För vår trollunge innebar det ett antal urladdningar under ett antal timmar, med kulmen i tre drygt timslånga föreställningar, där han var på scen nästan halva tiden. Efteråt en enorm klädhög tvätt. Och en urvriden men ändå nöjd trollunge.

Lite vemodigt var det nog för trollungen, men även för oss. Han har dansat med dessa danslärare i ett antal år. Nu säger han tack och drar förmodligen vidare ut i danslivet. Nya utmaningar väntar runt hörnet. Och vi, stolta föräldrar och vänner står bredvid och hoppas att få se honom dansa igen. I andra sammanhang. Vi har fått följa den lille trollungen som kämpade febrilt med att hänga med till den unge mannen som nu med total närvaro dansar med full energi. Vi har inte alltid hängt med i svängarna, men vi är så stolta över vår trollunge. Med de ungas språk – han ”äger”. När vi ser trollungen som dansar fram över scengolvet, ensam kille i en feminint nästan totalt dominerad värld. Då inser vi hur stark och trygg han är i sin övertygelse att dansa är livet. Då känns det helt okej att vårt allrumsgolv emellanåt förvandlas till danssal och de stora fönstren blir speglar. Då förstår vi varför vår trollunge troligen kastar loss från hemmet lite tidigare än vi tänkt för att leva sin dröm. Dansa!

Inte världens bästa bild – jag vet. Men det var den bästa jag lyckades fixa till. För han stod inte stilla så många sekunder åt gången. Och jag är inte så bra att få min nya kamera att göra som jag vill. Än. 

Annonser

One comment

  1. Så himla imponerad jag är av Nils, snacka om Härlig o energisk Önskar honom all lycka o framgång i livet..kramkram Från Åkrokarna..hehe ❤Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: