h1

Erik-dagen

18 maj 2012

Namnsdagar brukar vi inte så ofta uppmärksamma i vår familj, förutom Olof och Maria som ju är våra familjenamn. Vi har full sjå med att hålla ordning på alla födelsedagar. Och andra dagar som kan vara bra att uppmärksamma. Storfamiljens utmaning… Men ibland så.

Idag är det Eriks dag. Erik sägs vara ett av våra vanligaste namn. Men till skillnad från många andra namn tror jag att det är så vanligt för att det nästan alltid finns en eller annan Erik, till skillnad från vissa namn som flyger upp på namnhimlen under några år men sedan faller ner i djup lågkonjunktur. En av trollungarna heter Erik. Vi valde namnet för att det är fint, ett svenskt helgonnamn, dessutom med anknytning till Uppsala, vi kände flera trevliga personer som hette just Erik och det var inte ett utpekat innenamn. Den förste person jag kände, som dog, hette Erik.

Nu vet jag ju att vår Erik har rätt så många vänner som också heter Erik. Och Erik är ett av de mer vanligt förekommande namnen bl a bland mina FB-vänner. Det är nog bara Anna och Maria som slår, också de av samma anledning som Erik. Inte ett modenamn utan ett namn som alltid finns.

Så Erik, grattis på namnsdagen! Du är i gott sällskap.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: