h1

Kökstankar

27 mars 2012

Kök i studentbostäder är definitivt i minsta laget när det ska lagas mat till fler personer än möjligen två och det dessutom ska ätas fler rätter. Om man dessutom inte har förberett och gjort iordning chokladmoussen i förväg utan står med det samtidigt som köttet ska stekas och den småvarma potatissalladen ska göras iordning. Då måste alla ytor användas effektivt. Är det dessutom någon som vill mingla och umgås i köket så vill det till att man känner varandra väl för så värst mycket svängutrymme finns inte kvar. Och vems dricksglas som är vems har vi missat för länge sedan.

Nåja, visst finns det ju stora korridorskök också, men här pratar vi om den andra varianten. Mycket små kök. Eller så finns det oerhört små kök. Som ett skåp i väggen. Då har man ju i och för sig hela rummet att använda som kök. Men det är klart. Det är inte så praktiskt att göra iordning chokladmousse på sängen… Överkastet blir så prickigt om man försöker vispa grädde där. Arbetsställningen blir inte så strålande där heller. Så därför valde vi det lilla köket men inte det oerhört lilla köket/skåp i väggen. Hon som har det oerhört lilla köket/skået i väggen har nog inte så många stolar heller. ddd

Nu står iallafall fem chokladmousse i kylen. Kött och potatis i ugnen. Vin, öl & vatten ligger på kylning. Bordet är dukat. Det finns en stol åt alla. Vi väntar bara på att allt ska bli färdigt och att de som sprungit ner till den affär som på vår tid kallades slafset för att bunkra upp lite som glömdes när vi handlade för en stund sedan. Eller kanske var det en medveten minnessvacka för att vi skulle hinna laga undan lite mat innan vi bar hem mer?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: