h1

Skrivbordsdag

07 mars 2012

Mitt arbete som arbetsterapeut inom kommunen kan vara mycket varierande. Vissa dagar är jag ute på hembesök, korta eller lite längre om vart annat. Andra dagar blir det mest skrivbordsjobb. Skriva journal, ordna med hjälpmedel, prata i telefon, planera åtgärder ensam och tillsammans med kollegor, ordna med annat administrativt arbete. De flesta dagarna innehåller lite av varje, men som idag har det ”bara” varit skrivbordsjobb. För att variera dagen så har jag tagit några turer ner för trapporna till skrivaren och kaffebryggaren. Tillsammans i mitt närmaste arbetslag har vi gjort upp vårt förslag till semester för sommaren. Jag har förberett morgondagens hembesöksrunda och börjat plocka ihop det som ska med. Telefonen får jobba en del en sån här dag. Någon kollega har fått lite hjälp med utmanande datorer. Men långa stunder har jag suttit framför datorskärmen och skrivit. Då har jag ofta musik i öronen. Idag hade jag sällskap av valda delar av Les Miserables.

Jag stönade ju över bristen på skrivbord i höstas. Nu har jag landat vid en ny skrivbordsplats och ett nytt höj- och sänkbart skrivbord. Gott! Jag trivs. Flyt! Papper och annat som kan vara väsentligt finns ungefär där jag tror att det borde vara. Mitt arbetsmaterial får plats framför mig och jag behöver inte längre använda golvet som extra skrivbordsyta. Till och med kaffe- eller temuggen får plats utan risk för att bli utspilld över hela bordet.

Och som variation kommer morgondagen att användas på helt annat sätt, med möte, hembesöksrunda och förrådsplock. Ja, långtråkigt blir det sällan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: