h1

Bilförar-vett

28 februari 2012

Ibland är jag så fascinerad över vissa bilförares totala brist på respekt och vett när det gäller att samspela i trafiken med personer som har en övningskörningsskylt på bilen. Hur man kör om och skapar rent livsfarliga situationer. Ligger demonstrativt nära. Det är som om övningskörningsskylten lockar fram det allra sämsta beteendet hos en del. Samtidigt som vettet verkar försvinna fullständigt. Om någon fått motorstopp i en korsning, i samband med en vänstersväng och håller på att starta bilen igen – hur smart är det då att köra om på vänstersidan? Uppenbar risk att man blir påkörd rakt i sidan? Förutom att det stressar enormt. Och alla som vräker sig om, trots mötande trafik och total brist på sikt, förutsätter att den bil som blir omkörd måste tvärnita för att släppa in så att det inte blir en kollision strax framför…  Och borde man inte som bilförare föregå med åtminstone lite gott föredöme och visa framtidens bilförare hur man bör uppföra sig i trafiken?

Usch, hänsynslösa bilister är det VÄRRSSTTA jag vet!!

Annonser

2 kommentarer

  1. Håller med – men minns när jag satt helt stillsamt i 120 på E4 söder om Jönköping och blev omkörd så det visslade av en bil med grön Övningskörskylt. Lite märkligt det också.


  2. Mmm, vi har haft vissa diskussioner här om att vägskyltarnas siffror innebär max-hastighet, inte minsta tillåtna hastighet….Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: