h1

Alla hjärtebarns dag

14 februari 2012

14 februari – alla hjärtans dag. Alla hjärtebarns dag. En dag för alla de barn som föds med fel på sitt hjärta. Många av dessa barn behöver behandling, kanske opereras både en och flera gånger. En del blir alldeles friska. Doktorn kunde laga deras hjärtan. Andra får leva resten av sitt liv med ett hjärta som behöver extra omsorg, kanske nya operationer, inte riktigt räcker till. Några behöver byta ut sina trasiga hjärtan och få ett nytt från någon som inte längre har användning för sitt hjärta. För andra barn blir livet inte så långt. Vi behöver ett fungerande hjärta för att kunna leva. Ett alltför trasigt hjärta som inte går att laga fungerar inte i längden. När dessa barn har levt färdigt, då lämnar de efter sig mammor, pappor, syskon, släktingar och vänner som för alltid kommer att bära med sig minnet av sitt hjärtebarn.

Vårt hjärtebarn hade hål i sitt hjärta. Doktorn kunde laga. Vi lärde oss lite mer om livets förutsättningar. Samtidigt bär vi med oss minnen av andra hjärtebarn som fortfarande bär spår av sitt trasiga hjärta. En speciell tanke går till en hjärtebarnskämpe som levt färdigt här. Och till hans familj.

Vid sidan av all hjärtefrossa på denna hjärtedag – sänd en tanke till alla hjärtebarn och deras familjer runt om i tillvaron.

Hjärtebarnsfonden hittar du här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: