h1

Snö

12 februari 2012

Från säker källa kan jag informera om att det även är snö i medelhavsområdet. Närmare bestämt i Panicale i Umbrien. Trollpappan pratade igår kväll med vår guddotters Nonna, som bor högt uppe på en bergssluttning i Panicale och de hade rejält med snö utanför huset. Förmodligen är de ännu mindre anpassade till snö än vi är här på västkusten. För att ta sig upp till hennes hus med bil gäller det att satsa ALLT! Det går absolut inte att tveka, för då orkar inte bilen ända upp. Och om det nu är en massa snö och halt, då lär det väl vara i princip tämligen svårgenomförbart. Då blir det promenad till fots som gäller. Inte så lätt för den som inte är så ung längre. Även om de under övriga året klättrar upp i olivträden vid behov. Men det är säkert mäktigt vackert när solen skiner på de snöklädda bergen, med den gamla staden som strävar upp mot skyn och olivlundarna längs sluttningarna.

Vi har ju bara varit där när det inte är snö och vinter, så några egna foton har jag inte. Istället har jag hittat en kul bild på en snögubbe framför fontänen på det lilla torget, hämtad från en turistsida. Just det torget där bar Gallo ligger, dit vi brukar gå för att ta oss en espresso eller cappuccino, en grappa eller ett glas vin, eller en glass eller så.

Snö i Panicale, på torget vid fontänen

Vägen upp till Farmen med utsikt över dalgångarna nedanför Panicale. Bilden gör inte riktigt lutningen och höjden rättvisa…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: