h1

Milstolpe

12 januari 2012

I dagarna sitter ett antal studenter lite här och var och svettas med det allra sista (förhoppningsvis) för denna kurs, termin, ja, kanske hela program. Uppsatser ska slipas färdigt och lämnas in. Tentor ska genomföras. Olika inlämningsuppgifter behöver bli färdiga, redovisade och inlämnade. En snabb koll på FB inser att jag är långtifrån ensam med att sitta så här. Ibland kommer den verbala glädjetjuten när någon sitter av sin allra sista föreläsning, lämnat in sin C-uppsats, klarat av en tenta. Men även vi som sitter med redovisningar, förebereder tal och opponeringar når så småningom dead-line.

Om någon vecka är denna termin ändå förbi. Avslutad. Visst, en del får komplettera eller sparar lite till bättre tider. Men just dessa dagar slit med förhöjd adrenalinhalt och sömnbrist kommer att vara förbi. Sedan kommer den totala tomheten…. Innan vardagen åter sätter fart med jobb, nya studier, jobbsök…

Så grattis till er som nu når en milstolpe, vare sig den är stor eller liten. Ropa med dockan Sigrid – Färdig!! så kommer vi andra som sliter vårt hår att dela er glädje.

Ikväll är min glädje hos en av trollungarna som nyss skickade in sin c-uppsats. Hon funderade starkt på bokbål för att fira… Vi andra ropar Grattis! så här långt!

För min egen del är höstterminens eländes metodkurs snart över. Om bara en liten vecka. Om det nu inte blir några kompletteringar förstås. Men det får jag ta då. Lördag ska gruppuppgiften skickas in. Sedan kan jag faktiskt inte göra någonting mer åt den. Så är det bara. Tisdag kväll är det förhoppningsvis min tur att ropa Färdig!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: