h1

Lilla familjen

09 januari 2012

Så har nu alla de stora trollungarna återvänt till sig, hem och till studier. Kvar hemma har vi bara två tonårstrollungar. Nu liknar vi mer en normalfamilj. Två vuxna och två barn, dessutom en av varje sort. Vad nu ”sort” är för något??

Nåja, tomt är det. Jag har just gått en röjvända på övervåningen och plockat ihop övergivna lakan och handdukar. Och även om de hemmavarande ibland gör ljud, de också, så blir det tystare och stillsammare hemma nu. Det behövs inte så mycket mat heller.  Trollpappan började plocka ner mjölkförpackningar av bara farten i varukorgen, tills han kom på att det är ju bara en mjölkdrickare kvar hemma. Går inte åt så mycket mjölk då… Räcker långt med en förpackning.

Och om ytterligare en dag börjar skolorna igen efter jullovet. Vardagen är helt återställd. Lite födelsedagar klämmer vi in  emellan, men annars är det en lång sträcka till lov och ännu längre till vi återtar lite av storfamiljsstatus över någon helg eller några sommardagar eller så.

Bara en och annan tomte står kvar hemma och påminner om den jul som dragit förbi. Om någon vecka har de försvunnit, de också.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: