h1

Gott nytt år alla vänner!

31 december 2011


Snart, snart är det 2012. Året 2011 sparas undan till historien. Och vi tar sikte mot året som kommer.

För ett år sedan skrev jag om 2010, som ett år av ”samma”. Detta året har inte varit ett sådant år, utan varit klart mer turbulent. Grundstenen är fortfarande stabil, men det har helt enkelt varit ett händelserikt år, lite här och där.

I januari förlovade sig vår äldsta trolldotter. Lycka! Någon vecka efteråt passerade jag så livets mittstolpe, när jag fyllde 50. Detta firades i flera omgångar, med final i fest för familj och vänner. Våren fortsatte i hög hastighet och kulminerade runt nästa trollunges student. Ungefär samtidigt fick jag besked om att jag fick en fast anställning i kommunen. Hur det nu är så är det bekvämare att vara tillsvidareanställd än vikarie när man som kvinna inte längre är så helt ung och attraktiv på arbetsmarknaden. Krass verklighet. I juni for vi så, trollpappan och jag, till Panicale för att fira att vi varit gifta i 30 år. Några dagars vila och återhämtning inför en hektisk sommar. Under sommaren lärde vi alla, mer eller mindre, känna teaterns värld, genom vår yngste trollunge. Spännande och lärorikt! Detta innebar ju också att lära känna nya människor, samtidigt som jag återupptagit kontakt med en del vänner sedan länge tillbaka. Mysigt! När hösten kom var vi bara en liten ”normalstor” familj kvar hemma. Våra två äldsta trollungar har blivit färdiga med sina utbildningar under året och tagit steget ut i vuxenyrkeslivet. För den yngste har dansen tagit fart, vid sidan av teatern. Ännu en trollunge har under hösten provat ut studentmössa och börjat planera studentklänning. Nu har vi varit återsamlade för några dagars julfirande i trollfamiljen, innan det är dax att ta sikte mot 2012 och nya äventyr.

Något som gjort 2011 lite speciellt har varit att vi mött svår sjukdom, död och begravning, både i vår absoluta närhet och bland vänner. Så även om just vår trollfamilj är intakt så har året kostat på. Allt från påminnelsen om att vi alla är dödliga, att livet är en gåva vi har liksom lite till låns, som erfarenheten av att hamna längst ut på släktgrenen. Sin kulmen  nådde året under sommaren. När vi först lyssnade till De hjältemodiga på orgel vid en 15-årings begravning, för att senare samma dag lyssna till en annan 15-åring sjunga en solostrof i De hjältemodiga på Teatervindens premiär. När trollfamiljens morfar dog efter en lång tids sjukdom, omgiven av barn och barnbarn, omslöts vi av gamla vänner men även nyfunna i en teaterglänta där liv och död, verklighet och fantasi, gick hand i hand.

Så nu ser vi fram emot ett nytt år! 2012!

Gott nytt år, alla vänner!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: