h1

Kram-knapp kanske?

24 november 2011

Begreppet ”gilla” sprider sig som en löpeld, inte minst i den virtuella världen, men nu dyker det upp lite här och var. Vi gillar varandras inlägg på Facebook. Det går också att sluta gilla. Under bloggar finns också ofta en gilla-knapp. Gilla är ju lite som att bekräfta, applådera, hålla med. Ibland höjs röster för att även få en ogilla-knapp, men än så länge lyser den med sin frånvaro. Som tur är. För även om jag ibland kan hålla med någon om något negativt någon skriver (mycket någon här), så kanske nästa steget blir att markera ovilja, ogillande av personen själv. Så någon ogillaknapp saknar då inte jag.

Men en knapp jag så gärna skulle vilja ha på Facebook (och gärna även i andra virtuella sammanhang) är en knapp som markerar omtanke, en virtuell kram eller hand, som visar stötta. För om någon är sjuk, ledsen, uppgiven, har det motigt så är ju gilla-knappen alldeles fel. Visst, vi kan kommentera med ordet kram eller ett hjärta, men det kanske inte passar alla gånger det heller. En knapp-funktion blir ändå lite mer neutralt. Kan tolkas utifrån person och sammanhang.

För visst är det bra att vi gillar varandra och det vi gör. Men vi kanske ändå mer behöver stödet när det är motigt. Kanske orden inte räcker till. Eller så vill vi bara ge en kram utan att skylta så mycket mer med anledningen.

Kan man få önska en kram-knapp kanske?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: