h1

Höstmys

07 november 2011

Så har det blivit höst hemma hos oss. Ljusdraperiet vid altandörren brukar komma upp i början av november. Första året var det också för att stoppa en yster trollunge som var alldeles salig att kunna springa direkt ut på sock och utan att behöva sätta på sig en massa obekväma kläder och stövlar först. Till slut blev det alldeles för kallt när han alltid öppnade altandörren eftersom den vägen ut var snabbast och enklast. Men tänkte oftast inte på att stänga till efter sig. Nu har han ju blivit äldre och mer förståndig och vet att man förväntas använda ytterdörren när man ska ut och in i huset. Dessutom leker han inte ute på gräsmattan längre heller. Åren har gått. Och ljusdraperiet skapar mysfaktor när hösten är som mörkast. Så om någon tycker att vi julpyntar för tidigt så är det fel. Vi höstpyntar! Adventspyntet kommer fram först på lördagen före första advent. Så det så!

Ett annat hösttecken är att vi börjat elda i kaminen. Länge var det för varmt inne, så det behövdes inte. Till slut fick jag vrida ner golvvärmen lite. Riktlinjen är 20° inne, kallare så är det okej att elda. Men sedan eldar vi så att vedtraven minskar fort. Snart dax att hugga ner fler träd. (Nej, det är INTE vi som fixat utsikt åt varbergsbor, vi har andra träd att ge oss på.) Och vi samlas framför kaminen. Faktiskt ett strå vassare än kakelugnen i det stora huset i skogen. Här kan vi se elden också. Dessutom sprider den en sån go värme länge efteråt.

Och strax kommer yngsta trolltösen hem efter lång skoldag så då är det dax att tända både ljusdraperi och sätta fart på brasan i kaminen.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: