h1

Spirande liv

13 mars 2011

Hopp om liv i år igen. I vår vintertrista gräsmatta har en liten och ensam snödroppe lyckats ta sig upp i kylan. Det finns liv i trädgården i år igen. Och när jag letade runt fanns det några levande blad av vintergrön under löven en bit bort också.

Det var just detta som behövs efter en lång västkustvinter. Visst är det härligt och vackert med all snö, men här blir det så ofta långa perioder med isiga och smutsiga snöhögar.

Än så länge är det ingen idé att göra alltför mycket ute. Marken är fortfarande frusen och bakslagen på väderfronten kommer dagligen. Men det lockar att börja planera och fundera. Kanske till och med plantera och förgro ett och annat frö.

Så nu när 50-årsfirande är förbi och vårvintern känns evigt lång kan en endaste liten snödroppe väcka hopp om liv och vår.  Då gör det inte så mycket att det är gråmulet och fuktigt ute.

Den största utmaningen just nu är att ingen ska kliva på snödroppen och mosa ner den bland fjolårslöven. Som tur är växer den inte precis i något gångstråk som måste användas när man springer till bussen eller så. Så älskade ungar, se er för! Avvik inte från era vanliga rutiner annat om ni inte gör det mycket försiktigt och ödmjukt inför någon snödroppe eller så. Tack!

Annonser

5 kommentarer

  1. Våren är tydligen aningens på väg, dripp dropp


  2. Välkommen hit, Uffe! För jag tror inte att du gett dig till känna här förut?
    Vi har snart ingen snö kvar. Trollpappan var ute nyss och skottade isär några sega snö/ishögar mellan husen. Vi vill ha vår NU!


  3. Å, vill också ha snödroppar i trädgården!
    Men vi får nog vänta ett tag till…


  4. Att vi får snödroppar lite före er andra är den belöning vi behöver efter att inte ha ”riktig” snövinter så många dagar per år. Mest is och/eller snömodd. Även om man kunnat åka skidor rätt så många dagar de senaste två åren så är det tyvärr ingenting man kan räkna med…


  5. Tack för den fina bilden! Jag känner att våren är här. Vi har vintergäck i rabatten.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: