h1

Bra dagar – och andra…

26 februari 2011

Att leva nära människor med kroniska sjukdomar eller liknande innebär att inse att det inte är en självklarhet att alla inte alltid kan genomföra det som man planerat. En del dagar kan var bra, då har man flyt. Andra dagar är det kanske inte riktigt så. Man lär sig att ”gilla läget”, även om det sker med sorg och/eller protest. Men ändå behöver man ha planer och idéer om vad man tänker göra. Det går bara inte att sitta och vänta på att det inte ska fungera, det man tänkt göra. Och när det blir som man planerat gäller det att ta till vara här och nu.

För några veckor sedan var vi samlade många – familj och vänner. Flera av dem som var där vet hur det är att leva sig igenom hostnätter och infektionsperioder intensivare än för de flesta. Egentligen är det dumhet att bestämma att träffas en helg mitt i februari, värsta infektionstider. Men hur det nu var så kunde de flesta vara med, inte minst de tre som vet vad hosta innebär av absolut egen erfarenhet. Det gladde mig i mitt hjärta.

För andra dagar kommer också. Men det gäller att fånga det som är flyt och vila i det. Inte minst för att orka med andra dagar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: