h1

Vandrande kuddar & täcken

28 december 2010

Hemma hos oss sker en del vandring med kuddar & täcken under nätterna, inte minst nu när alla är hemma på loven. Man kan aldrig så noga veta vem som sover var. Två bidragande orsaker är förmodligen att vi är en stor familj = många personer och att alla inte har/har haft eget rum i föräldrahemmet hela sitt liv. Vår yngsta trolldotter var nästan tio år när hon fick sitt första egna rum. Vartefter de äldre har flyttat hemifrån har någon bevakat och övertagit det rum de lämnat efter sig, så när de stora kommer hem på besök får de hitta en ledig vrå någonstans. Men det har nog också varit trivsamt och tryggt att ha någon att dela rum med inte minst när barnen var små och vi bodde i ett jättehus.

De senaste fem åren typ har vi äldre vuxna sovit relativt stilla, när vi inte längre behövt byta sängar, natta barn halva nätterna eller sitta hos hostande trolldotter. Men för övrigt är det rotation mellan sängar. Nu när alla (nästan) varit hemma har det handlat om att hitta bästa möjliga sovplats till alla varje natt. Andra nätter kan det handla om att man helt enkelt vill ha sällskap eftersom man är van att sova trångt och ha nära till en syster eller så. Syskonbädd är inte bara ett begrepp utan verklighet. Och det är lättare att ligga och se på film om man sover i närheten av varandra…

Så nu är det högsäsong för kudd&täckbärare. Det kanske är så att just sängar är överreklamerat utan att vi istället borde satsa på en hög stapelbara madrasser så kan man lägga ut sin säng där det passar för natten? Och tänk så mycket plats vi skulle få på dagtid. Om dessutom alla viker ihop sina kuddar och täcken i någon snygg hög varje dag skulle det vara suveränt.

En annan jul, några skulle bara sova lite middag....

Å andra sidan gjorde vi ju likadant när vi var unga. Själv gick jag på internatskola på gymnasiet. Då var det inte alls självklart att man sov i den säng i det rum man blivit tilldelad. Det fanns så många andra möjligheter. Som att i stället för att ha två enkelrum ha ett sov/umgängesrum och ett arbets/syrum. Suverän lösning med flera vinster.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: